Wednesday, July 27, 2011

Matyo Tersisih Lagi

Ketua jurulatih Malaysia, Dato' K.Rajagobal sekali lagi terpaksa menyisihkan penyerang berprofile tinggi, Norshahrul Idlan Talaha dari perlawanan kedua pra-kelayakan Piala Dunia menentang Singapura di Stadium Nasional Bukit Jalil khamis nanti.

Norshahrul atau lebih selesa disapa dengan nama Matyo terpaksa diketepikan akibat kecederaan yang dialaminya sebelum ini belum pulih sepenuhnya, dan memerlukannya untuk banyak berehat.

Berikut adalah respon isteri beliau apabila dihubungi penulis. 'Still injured even tak sakit.doktor cakap tisu koyak, tak leh main, kena rehat selama 6 minggu. If push jugak maybe injured lagi teruk nanti' - Isteri Norshahrul. 


Wajarkah Rajagobal mengambil risiko dengan menurunkan beliau ? saya rasa tidak, kerana barisan serangan negara masih mempunyai beberapa nama yang boleh mengisi kekosongan beliau. Abdul Hadi Yahya atau Baddrol Bakhtiar dilihat calon paling sesuai selepas prestasi tidak konsisten yang ditunjukkan oleh Ahmad Fakri Saarani dan penyerang muda, Izzaq Faris Ramlan.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...