Wednesday, June 8, 2011

6 Daripada 9 Pemain Pilih Kelantan


Menjelang aksi final Piala FA diantara Kelantan dan Terengganu sabtu ini, penulis ada membuat satu 'survey' , penulis bertanyakan pendapat beberapa pemain Liga Super Malaysia tentang pasukan mana yang mereka pilih untuk menjuarai Piala FA 2011. Hasil daripada tinjauan berikut, 6 daripada 9 pemain memilih pasukan Kelantan.

Jom kita lihat hasil pemantauan ini


Pemain pertahanan pasukan Kedah, Khairul Helmi Johari memilih pasukan KELANTAN sebagai pasukan pilihan.


Kapten pasukan Perak, Shahrul Nizam Mustafa juga pilih pasukan KELANTAN sebagai pasukan pilihan.


Penjaga gol muda pasukan Harimau Muda A, Mohd Zamir Selamat juga memilih pasukan KELANTAN sebagai pasukan pilihan.


Pemain pertahanan pasukan Kuala Lumpur, Farouk Hashim juga optimis KELANTAN akan membawa pulang Piala FA.


Bekas penjaga gol pasukan Negeri Sembilan yang kini mewakili pasukan MP Muar, Sani Anuar Kamsani juga memilih pasukan KELANTAN sebagai calon juara.


Akhir sekali, pemain pasukan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) , Ihsan Ibrahim juga antara yang memilih KELANTAN selaku juara.


Namun bagi pemain yang mewakili pasukan Kuala Lumpur, Fahrul Razi, beliau yakin pasukan TERENGGANU bakal menjulang trofi Piala FA 2011.


Penyerang prolifik pasukan Pahang, Munir Amran juga sependapat dengan Fahrul Razi, beliau memilih pasukan TERENGGANU selaku calon terbaik untuk menjadi juara.


Pemain pasukan Perak, Isma Alif juga memilih pasukan TERENGGANU sebagai pasukan pilihan.


Manakala pemain pertahanan pasukan Harimau Muda A, Mahali Jasuli dan pemain tengah pasukan PKNS, Fairuz Montana berpendapat bahawa kedua-dua pasukan mempunyai peluang sama rata dalam perlawanan yang dijangka sengit sabtu ini.












No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...